
« Kembali
Life is Sweet
Manisan Labu Sagu
Bahan :
- 300g Labu Kuning
- 200g Sagu
- 200g Kernel jangung
- 500ml Susu soya tanpa gula
- 400ml Air
- 3 helai Daun pandan
- 1 sudu besar Gula pasir
Cara Memasak :
- Potong Iabu dan kukus sehingga lembut. Kemudian, lecekkan.
- Masak biji sagu bersama daun pandan, kernel jagung dan gula sehingga sagu menjadi lutsinar. Toskan.
- Masak susu soya tanpa gula bersama dengan labu kuning yang dilecek sehingga mendidih.
- Masukkan sagu dan kernel jagung yang telah ditos ke dalam mangkuk.
Tambahkan campuran susu soya dan labu lecek. - Hidangkan semasa panas.
Satu Hidangan = 1 Mangkuk Kecil (130g) | |
Kalori : 100kcal | Karbohidrat : 19.5g |
Protein : 3.1g | Lemak : 0.7g |