« Kembali
Life is Sweet
Manisan Labu Sagu

Bahan :

  • 300g Labu Kuning
  • 200g Sagu
  • 200g Kernel jangung
  • 500ml Susu soya tanpa gula
  • 400ml Air
  • 3 helai Daun pandan
  • 1 sudu besar Gula pasir

Cara Memasak :

  1. Potong Iabu dan kukus sehingga lembut. Kemudian, lecekkan.
  2. Masak biji sagu bersama daun pandan, kernel jagung dan gula sehingga sagu menjadi lutsinar. Toskan.
  3. Masak susu soya tanpa gula bersama dengan labu kuning yang dilecek sehingga mendidih.
  4. Masukkan sagu dan kernel jagung yang telah ditos ke dalam mangkuk.
    Tambahkan campuran susu soya dan labu lecek.
  5. Hidangkan semasa panas.
Satu Hidangan = 1 Mangkuk Kecil (130g)
Kalori : 100kcal Karbohidrat : 19.5g
Protein : 3.1g Lemak : 0.7g