« Kembali
Abundance
Ikan Kukus Bersama Yuk Chuk

Bahan A:

  • 800g Ikan Kod
  • 150g Hirisan Halia (digoreng)
  • 50g Daun Ketumbar
  •  
  •  
  •  
  • Bahan B:
  • 4 sudu besar Kicap Soya
  • 3 batang Akar daun ketumbar
  • 1 Batang Daun Bawang
  • 3 biji Bawang Merah
  • 3 ulas Bawang Putih
  • 300ml Air
  • 100g Yuk Chuk
  • 10 biji Kurma merah
  • 10g Wolfberries

Cara Memasak :

  1. Masak semua Bahan B sehingga naik bau.
  2. Potong ikan kod kepada 10 bahagian dan kukus.
  3. Tuang Bahan B ke atas ikan yang dikukus.
  4. Hias dengan daun ketumbar dan halia yang digoreng.
  5. Hidangkan semasa panas.
1 hidangan = 1 potong (140g)
Kalori : 80 kcal Karbohidrat : 7.7 g
Protein : 11.3 g Lemak : 0.4 g