« Kembali
Peaceful
Pucuk Bersalut Cendawan

Bahan A :

  • 10 keping Fucuk
  • 60g Cendawang Butang
  • 60g Cendawan shitake
  • 60g Cendawan Pine
  • 60g Cendawan Enoki
  • 10 helai Daun kucai
  • Bahan B :
  •  
  • 1 sudu besar Sos Tiram
  • 1/2 sudu besar Kicap
  • 450ml Stok sayur

Cara Memasak :

  1. Goreng fucuk sehingga perang keemasan. Kemudian rendamkan fucuk ke dalam air untuk membuang minyak.
  2. Renehkan semua jenis cendawan seketika. Pada masa yang sama, masukkan Bahan B ke dalam cendawan yang direneh.
  3. Toskan cendawan dan asingkan kuah.
  4. Balutkan cendawan dengan helaian fucuk dan ikat dengan menggunakan daun kucai.
  5. Susun kesemua cendawan yang telah dibungkus di atas pinggan dan tuangkan kuah.
1 hidangan = 100 g
Kalori : 45 kcal Karbohidrat : 2.3 g
Protein : 3.0 g Lemak : 3.5 g