« Kembali
Wealthy
Sup Ketam

Bahan :

  • 100g Lobak Merah (dikukus dan dilecek)
  • 150g Isi Ketam segar
  • 100g Labu Air (sponge fourd) - diparut
  • 100g Konjac (konyaku)
  • 1.2 liter Stok Ayam
  • 1 1/2 sudu besar Kicap
  • 1 sudu teh Garam
  • 1 sudu teh Gula
  • 1/2 sudu teh Serbuk lada putih
  • 2 sudu besar Tepung jagung (dibancuh dengan air)

Cara Memasak:

  1. Celur konjac seketika.
  2. Masukkan Iobak merah, isi ketam dan Iabu air ke dalam stok ayam dan masak sehingga mendidih.
  3. Masukkan kicap, garam, gula dan serbuk Iada putih. Tambahkan sedikit tepung jagung untuk memekatkan sup. Selepas itu, tambah konjac dan hidangkan.
1 hidangan = 1 mangkuk kecil (130g)
Kalori : 65 kcal Karbohidrat : 2.6 g
Protein : 12.7 g Lemak : o.4 g