« Kembali
Ten Thousands Rays
Udang Bersama Sos Buah

Bahan :

  • 10 ekor Udang Besar
  • 100g Mangga
  • 100g Buah Naga Putih
  • 50g Buah Naga Merah
  • 50g Timun (dicincang)
  •  
  •  
  •  
  • Bahan Perapan :
  • 1 biji Putih Telur
  • 1/2 sudu teh Garam
  • 1/2 sudu teh Gula
  • 1/2 Serbuk Lada puteh

Cara Memasak :

  1. Bersihkan udang dan buang kulitnya. Selepas itu, perapkan udang dengan bahan perapan selama 10 minit.
  2. Kisar setengah biji mangga dan semua buah naga merah untuk dijadikan sos pencicah.
  3. Salutkan udang dengan tepung ubi dan goreng sehingga perang keemasan.
  4. Potong mangga dan buah naga putih dalam bentuk dadu kecil untuk dihidangkan bersama udang.
1 hidangan = 1 ekor (30g)
Kalori : 70 kcal Karbohidrat : 30 g
Protein : 7.3 g Lemak : 1.0 g